Nye ledsager-tilkøb frygtes at blive en spareøvelse

HANDICAP: Det skal være muligt at købe ekstra ledsager-hjælp af kommunen til at komme til eksempelvis koncerter eller på ferie, mener regeringen. Men organisationer frygter, at det betyder besparelser og opdeling i et A- og B-hold. 

Handicappede på bosteder skal have yderligere mulighed for at få deres faste kommunale ledsager med til eksempelvis koncerter, hvis de selv betaler for det.
Handicappede på bosteder skal have yderligere mulighed for at få deres faste kommunale ledsager med til eksempelvis koncerter, hvis de selv betaler for det.Foto: Axel Schütt/Scanpix
Kasper Frandsen

Vi har intet mål om at spare – man har jo ret til det, man har ret til.

Carl Holst (V)
Social- og indenrigsordfører

Hvis det bliver muligt for handicappede at købe ekstra hjælp til eksempelvis at komme til koncerter eller ferie, kan det gå hen og blive et argument for at spare for alle andre.

Det frygter en række sociale organisationer, efter at social- og indenrigsminister Karen Ellemann (V) har foreslået at give personer med handicap mulighed for at tilkøbe ekstra hjælp fra den kommunale hjælper, der allerede er visiteret til borgeren af kommunen.

Hos Landsorganisationen Lev mener formanden, Sytter Kristensen, at den mulighed kan blive en glidebane, så længe der ingen minimumskrav er til, hvor meget eller lidt hjælp handicappede skal have i forbindelse med ledsager-ordningen.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00