Opsamling på temadebat: Aktører er uenige om, hvordan udfordringerne i Familieretshuset skal løses

Hvordan sikrer man et familieretligt system, der passer på børnene, når de kommer i klemme i en skilsmisse? I en temadebat på Altinget Social og Børn har en række aktører peget på vidt forskellige løsninger på udfordringerne i Familieretshuset. En ting er de fleste dog enige om: Hensynet til børnene vejer tungest. 

Vi skal huske de børn, der er centrum for alle sager om forældremyndighed, bopæl og samvær, skriver flere i Altingets temadebat om udfordringerne i Familieretshuset.
Vi skal huske de børn, der er centrum for alle sager om forældremyndighed, bopæl og samvær, skriver flere i Altingets temadebat om udfordringerne i Familieretshuset.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Katja Gregers Brock

Det er børnene, der lider de største skader, når en skilsmisse ender i Familieretshuset.

Så vidt er aktørerne enige, når de over de seneste måneder har debatteret, hvordan man løser udfordringerne i Familieretshuset. 

Men hvad skal man skrue på for bedst muligt at passe på børnene i familieretlige sager? Og hvordan skal Familieretshuset håndtere de såkaldte 'højkonfliktsager', der fylder en betragtelig del af sagsbunken? Det er der en del forskellige bud på. Og her er langt fra alle enige. 

0:000:00