Partier er klar til at udvide gruppen af kriminelle, der kan sendes til Kosovo

Både DF og SF er klar til at bruge en åbning i loven, der gør det muligt at lade andre end udvisningsdømte kriminelle afsone i Kosovo, hvis det bliver nødvendigt. Begge partier sætter dog grænsen ved danske statsborgere.

Danmark har indgået aftale med Kosovo om at leje 300 pladser i Gjilan-fængslet. Aftalen mangler fortsat at blive vedtaget i Kosovos parlament, hvorefter renoveringen af fængselscellerne kan begynde. 
Danmark har indgået aftale med Kosovo om at leje 300 pladser i Gjilan-fængslet. Aftalen mangler fortsat at blive vedtaget i Kosovos parlament, hvorefter renoveringen af fængselscellerne kan begynde. Foto: Uncredited/AP/Ritzau Scanpix
Simon LesselKatrine Falk Lønstrup

Hvis de 300 danske fængselsceller i Kosovo ikke kan fyldes med udvisningsdømte kriminelle, er det i orden at bruge pladserne til andre kriminelle.

Sådan lyder det fra SF og Dansk Folkeparti, der er en del af aftalen om at leje fængselspladser i Kosovo for at aflaste et presset dansk fængselsvæsen.

Begge partier er klar til at benytte den åbning i loven, der ifølge en række juraeksperter gør det muligt også at anvende fængslet til andre indsatte fra danske fængsler end de udvisningsdømte kriminelle, som er den politiske hensigt med fængselspladserne.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00