Partier er klar til at udvide gruppen af kriminelle, der kan sendes til Kosovo

Både DF og SF er klar til at bruge en åbning i loven, der gør det muligt at lade andre end udvisningsdømte kriminelle afsone i Kosovo, hvis det bliver nødvendigt. Begge partier sætter dog grænsen ved danske statsborgere.

Danmark har indgået aftale med Kosovo om at leje 300 pladser i Gjilan-fængslet. Aftalen mangler fortsat at blive vedtaget i Kosovos parlament, hvorefter renoveringen af fængselscellerne kan begynde. 
Danmark har indgået aftale med Kosovo om at leje 300 pladser i Gjilan-fængslet. Aftalen mangler fortsat at blive vedtaget i Kosovos parlament, hvorefter renoveringen af fængselscellerne kan begynde. Foto: Uncredited/AP/Ritzau Scanpix
Simon LesselKatrine Falk Lønstrup

Hvis de 300 danske fængselsceller i Kosovo ikke kan fyldes med udvisningsdømte kriminelle, er det i orden at bruge pladserne til andre kriminelle.

Sådan lyder det fra SF og Dansk Folkeparti, der er en del af aftalen om at leje fængselspladser i Kosovo for at aflaste et presset dansk fængselsvæsen.

Begge partier er klar til at benytte den åbning i loven, der ifølge en række juraeksperter gør det muligt også at anvende fængslet til andre indsatte fra danske fængsler end de udvisningsdømte kriminelle, som er den politiske hensigt med fængselspladserne.

0:000:00