Pigerne distancerer drengene

NYHED: Der er nu klart flere piger end drenge fra ikke-vestlige lande, der tager en ungdomsuddannelse. Forskellene er størst i de almene gymnasieuddannelser.
Erik Holstein

Groft sagt bruger pigerne deres tid derhjemme på enten at varte familien op eller læse lektier. Og når pigerne alligevel er derhjemme, kan de lige så godt læse lektier. Det gjorde jeg i hvert fald.

Rushy Rashid
Journalist og forfatter

Indvandrerpigerne fra ikke-vestlige lande er på vej frem i gymnasiet. Mens det i 1995 kun var 11 pct. af indvandrerpigerne, der tog en almen gymnasial uddannelse var tallet i 2005 steget til 20 pct. For drengene var andelen kun steget fra 10 pct. i 1995 til 12 pct. i 2005.

Mønstret ses endnu mere tydeligt hos gruppen af "efterkommere" fra ikke-vestlige lande. Her er andelen af drenge ligefrem faldet fra 19 til 18 pct. i det almene gymnasium i tiden 1995 til 2005. For pigerne derimod er andelen steget fra 24 pct. til 33 pct. Det fremgår af tal fra Integrationsministeriets database i Danmarks Statistik.

Mere udpræget forskel
Overvægten af piger i det almene gymnasium kan genfindes blandt danske unge, men her kompenserer drengene ved at være dobbelt så hyppigt repræsenteret i de erhvervsfaglige uddannelser. Her er overvægten af drenge mindre blandt unge med ikke-vestlig baggrund.

0:000:00