Podcast: Kan Mette Frederiksen kalde sig børnenes statsminister nu?

AJOUR: For et år siden sagde Mette Frederiksen i sin nytårstale, at hun vil bortadoptere flere udsatte børn. Nu er de tanker skrevet ned i udspillet ”Børnene Først”. Hør mere om det i dagens udgave af Ajour.

<div>Børnerapporter Emilia Ousmane Ionesco fra Børneavisen. Statsminister Mette Frederiksen holder børnepressemøde, hvor hun svarer på spørgsmål fra børn om coronavirus fredag den 20. marts 2020.</div>
Børnerapporter Emilia Ousmane Ionesco fra Børneavisen. Statsminister Mette Frederiksen holder børnepressemøde, hvor hun svarer på spørgsmål fra børn om coronavirus fredag den 20. marts 2020.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Caroline Tranberg

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 

43 nye initiativer skal gøre det lettere at være et udsat barn i Danmark.

Men ikke alle initiativer er blevet modtaget med lige glade miner.

Regeringen vil fjerne flere børn fra deres forældre, før de er blevet født. Og så er der kun et enkelt initiativ, som handler om, hvad der skal ske, når barnet fylder 18 år.

Socialdemokratiet siger selv, at udspillet er en del af en værdikamp. Og der er allerede flere af de 43 punkter, der slår gnister hos dem, der skal være med til at bringe udspillet i hus.

Men hvad skal der til for at lande aftalen, som gør, at Mette Frederiksen kan kalde sig børnenes statsminister?

I dagens udgave af Altinget Ajour ser redaktør på portalerne Børn og Social på, hvad det nye udspil betyder for Socialdemokratiet.

Abonner i iTunes | Spotify | Acast 


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00