Private kritiserer kommunale klyngetilsyn

TILSYN: Regeringen er muligvis på vej med et nyt tværkommunalt tilsyn af anbringelser af børn og unge uden for hjemmet. Men det vil betyde status quo uden forbedringer, lyder det fra en række private aktører.
Kasper Frandsen

Det vil efter vores mening fastholde den eksisterende tilstand frem for at understøtte udviklingen af området. Vi mener, at kvalitet og udvikling bør være i fokus, og at det kun kan ske ved, at man lægger tilsynet ind under en samlet statslig enhed.

Geert Jørgensen m.fl.
Direktør for LOS

Regeringen går helt galt i byen, hvis den vil lade kommunale klynger overtage tilsynet med kommunernes anbringelser af børn og unge uden for hjemmet.

Sådan lyder det fra Geert Jørgensen, direktør i LOS - Landsforeningen af opholdssteder, botilbud og skolebehandlingstilbud, Mette Feifer, markedsdirektør i Dansk Erhverv, og Michael Brostrøm, formand for Selveje Danmark, i et åbent brev til social- og integrationsminister Karen Hækkerup.

"Det vil efter vores mening fastholde den eksisterende tilstand frem for at understøtte udviklingen af området. Vi mener, at kvalitet og udvikling bør være i fokus, og at det kun kan ske ved, at man lægger tilsynet ind under en samlet statslig enhed," skriver de tre i brevet og fortsætter:

"Vi havde forventninger om, at reformen ville sikre et mere ensartet og statsligt tilsyn og dermed løse nogle af kerneproblemerne på det sociale område: en meget varierende kvalitet af tilsynet fra kommune til kommune; alt for mange forskellige kommunale kasketter, manglende overblik over sammenhæng mellem kvalitet og pris samt begrænsede muligheder for geografisk spredning af velfungerende tilbud.

Det var Altinget.dk, der i slutningen af august erfarede, at en ny kommunal klyngestruktur på tilsynsområdet var lige på trapperne. Der var allerede planlægt et pressemøde, hvor den nye godkendelses- og tilsynsreform skulle præsenteres for offentligheden.

Ifølge Altinget.dks kilder er forhandlingerne om reformen ikke færdig, fordi regeringspartierne alligevel ikke er enige om, hvor tilsynet skal ligge i fremtiden. Det forventes, at der kan gå flere måneder endnu, før reformen er på plads.

 

0:000:00