Psykiatrien kan ende hos Corydon

PSYKIATRI: Satspuljeforhandlingerne om at styrke psykiatrien har endnu ikke båret frugt. Det kan betyde, at finansminister Bjarne Corydon (S) overtager forhandlingerne fra sundhedsminister Nick Hækkerup (S). “Falliterklæring,” mener DF.
Finansminister Bjarne Corydon (S) og sundhedsminister Nick Hækkerup (S).
Finansminister Bjarne Corydon (S) og sundhedsminister Nick Hækkerup (S).Foto: ft.dk
Lasse Lange

Fra Venstres side har vi fra dag et sagt, at vi ønsker at booste psykiatrien med både engangsbeløbet på 1,6 mia. kr. og de 300 millioner i varige satspuljemidler. Det synspunkt har vi haft lidt svært ved at få opbakning til hos regeringspartierne.

Jane Heitmann (V)
Psykiatriordfører
Forhandlingerne i satspuljekredsen om at styrke psykiatrien kan flytte de 400 meter fra Sundhedsministeriet i Holbergsgade og ind på finansminister Bjarne Corydons (S) kontor på Slotsholmen.

Det er i hvert fald den opfattelse, flere sidder tilbage med efter et forhandlingsmøde i Sundhedsministeriet mandag aften, hvor det ikke lykkedes sundhedsminister Nick Hækkerup (S) at nå til enighed med satspuljepartierne om, hvordan pengene til området skal fordeles.

"Det er en falliterklæring, at han ikke kan klare at forhandle en satspulje," siger Dansk Folkepartis psykiatriordfører Liselott Blixt til Altinget.dk.

Uenighederne handler særligt om to ting.









0:000:00