Om  
Tina Gram Larsen
Merete Nordentoft
Peter Westermann

Psykiatrisk taskforce skal afdække forløb inden Field's-skyderi

Lægefaglig direktør i psykiatrien i Region Nordjylland, Tina Gram Larsen, skal stå i spidsen for en taskforce, der skal gennemtrevle forløbet, der ledte op til skyderiet i Field's i juli.

Skyderiet i Field's på Amager har givet anledning til grundigt at undersøge gerningspersonens forløb i psykiatrien. 
Skyderiet i Field's på Amager har givet anledning til grundigt at undersøge gerningspersonens forløb i psykiatrien. Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Hvad gik forud for, at en psykisk syg mand 3. juli gik ind i Field's og skød omkring sig, så tre personer mistede livet? Kunne psykiatrien have gjort noget anderledes? Det skal en ny taskforce undersøge for Region Hovedstaden, skriver Sundhedspolitisk Tidsskrift.

"I en så alvorlig sag som denne, er der brug for friske, faglige øjne på den måde, tingene har været gjort. Det giver større mulighed for at se, hvilke forbedringer, der kan bidrage til en bedre behandling af mennesker med psykiske lidelser," siger Peter Westermann (SF), der er formand for social- og psykiatriudvalget i Region Hovedstaden. 

Taskforcen skal foretage en faglig afdækning af forløbet i Region Hovedstadens Psykiatri forud for skyderiet og forventes at kunne afrapportere til september 2022. Parallelt med arbejdet har regionen iværksat en patientsikkerhedsanalyse af forløbet samt kontaktet Styrelsen for Patientsikkerhed.

0:000:00