R om profitforbud i Børnene Først: "Det har jeg svært ved at se os som en del af"

INTERVIEW: Radikale kan ikke se sig selv i en anbringelsesreform, der forbyder private tilbud til anbragte unge at trække overskud ud af driften. Partiet lufter i stedet igen muligheden for et profitloft som kompromis.

Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Der er masser af private tilbud, som hjælper med at løse vigtige opgaver for anbragte børn på vegne af kommunerne.

Henrik Vinther
Socialordfører, Radikale

Regeringens ambition om et profitforbud på socialområdet møder endnu en gang modstand fra Radikale.

Regeringen ønsker nemlig at indføre profitforbuddet som en del af det stort anlagte anbringelsesudspil, der blev præsenteret i sidste uge under overskriften 'Børnene Først'.

Men det vil Radikale ikke være med til.

Dokumentation

Det skriver regeringen om profitforbud i udspillet
Hver gang der trækkes penge ud af private sociale tilbud, er det penge, som i stedet kunne være blevet brugt til at skabe bedre kvalitet for børnene, fx til flere voksne eller kompetenceudvikling.

Indsatsen for de allermest udsatte børn og unge skal altid være drevet af et ønske om at hjælpe og gøre en positiv forskel i barnets liv, ikke et mål om at tjene penge.

Samtidig skal vi styrke tilsynet med kvaliteten i plejefamilier, døgninstitutioner og private opholdssteder for anbragte børn og unge.
Regeringen foreslår:

- Forbud mod profit på private opholdssteder for anbragte børn og unge. Så et eventuelt overskud geninvesteres i tilbuddet til gavn for de børn og unge, som bor der.

- En styrkelse af tilsynet med plejefamilier, døgninstitutioner og opholdssteder for an- bragte børn, så vi sikrer en ordentlig kvalitet, og at velfærdskronerne ikke trækkes ud af til- buddene på ulovlig vis, men bruges på børnene som tiltænkt.

Kilde: 'Børnene Først'-udspillet, Social- og Ældreministeriet.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024