Regeringspartier er uenige om at beskære bevilling til Center for Frivilligt Socialt arbejde

Mens M er ærgerlig over den varslede beskæring af CFSA på næsten 10 mio, efterlyser V mere solid dokumentation for centrets ydelser – både hvad angår mængde og kvalitet.  

Da aftalen om SSA-reserven blev indgået i marts i år, var det med bred deltagelse af V, S og M og en række andre partier. Når det gælder bevillingen til Center for Frivilligt Socialt Arbejde, hvis forlængelse allerede dengang var taget ud af aftalen, er regeringspartierne ikke enige. På billedet ses dog ikke civilsamfundsordfører Karin Liltorp (M) men socialordfører Rosa Eriksen. 
Da aftalen om SSA-reserven blev indgået i marts i år, var det med bred deltagelse af V, S og M og en række andre partier. Når det gælder bevillingen til Center for Frivilligt Socialt Arbejde, hvis forlængelse allerede dengang var taget ud af aftalen, er regeringspartierne ikke enige. På billedet ses dog ikke civilsamfundsordfører Karin Liltorp (M) men socialordfører Rosa Eriksen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix)
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Der er et spænd fra ærgrelse til mild skepsis med åbenhed for gode argumenter blandt regeringspartierne, når det gælder holdninger til bevillingerne til Center for Frivilligt Socialt Arbejde, CFSA.

Det offentligt finansierede center står forud for udspillet til finansloven for 2024 til at miste 9,8 mio kroner ud af en samlet økonomi på omkring 16 mio kroner.

I alle andre sammenhænge og steder i samfundet anerkender vi jo, at der er brug for infrastruktur, men det gælder ikke de frivillige organisationer. Der har vi stadigvæk en naiv idé om at de kan køre udelukkende på ildsjæle

Karin Liltorp
Civilsamfundsordfører, M

0:000:00