Rigsrevision retter hård kritik af regioner og kommuners hjælp til borgere med psykiske lidelser

Tusindvis af personer med psykiske lidelser får ikke den lovpligtige hjælp, når regioner og kommuner skal hjælpe dem videre fra en indlæggelse. Det viser nye beretning fra Rigsrevisionen, som følges af kritik i den hårde ende af skalaen.

Formand og næstformand for Statsrevisorerne i Folketinget, Mette Abildgaard (K) og Leif Lahn Jensen (S) har sammen med sine fire kollegaer hårde ord med på vejen til særligt regionerne og kommunernes indsats for at hjælpe borgere med psykiske lidelser i overgangen fra behandlingspsykiatrien til social psykiatrien.<br>
Formand og næstformand for Statsrevisorerne i Folketinget, Mette Abildgaard (K) og Leif Lahn Jensen (S) har sammen med sine fire kollegaer hårde ord med på vejen til særligt regionerne og kommunernes indsats for at hjælpe borgere med psykiske lidelser i overgangen fra behandlingspsykiatrien til social psykiatrien.
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Hverken kommuner eller regioner lever op til deres ansvar for at sikre, at borgere med psykiske lidelser får den nødvendige hjælp efter en indlæggelse.

Det skriver Rigsrevisionen i en ny beretning, som fører til skarp kritik af den måde de offentlige myndigheder håndterer overgangen fra behandlingspsykiatrien til socialpsykiatrien.

”Statsrevisorerne kritiserer og finder det meget utilfredsstillende, at Social-, Bolig- og Ældreministeriet, regionerne og kommunerne ikke har sikret, at borgere med indlæggelser i psykiatrien og efterføl­gen­de ophold i sociale botilbud har modtaget det lovpligtige sam­men­hængende forløb i forbindelse med deres udskrivning,” skriver Folketingets statsrevisorer på baggrund af den nye beretning.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00