S-regeringen arbejdede videre på ny fattigdomsgrænse frem mod valgudskrivelse, men præsenterede aldrig noget: ”Det ville have været ubekvemt”

Efter at have drøftet et bud på en ny fattigdomsgrænse i koordinationsudvalget i maj, genoptog S-regeringen de interne sonderinger efter sommerferien. En forestående valgkamp afholdt formentlig et regeringsudspil fra at blive præsenteret, vurderer tidligere S-rådgiver og Altingets politiske kommentator.

Drøftelserne om arbejdet med en ny fattigdomsgrænse fortsatte i embedsværket efter sommerferien, efter et konkret bud på en fattigdomsgrænse var på dagsordenen ved et møde i regeringens magtfulde koordinationsudvalg i maj.
Drøftelserne om arbejdet med en ny fattigdomsgrænse fortsatte i embedsværket efter sommerferien, efter et konkret bud på en fattigdomsgrænse var på dagsordenen ved et møde i regeringens magtfulde koordinationsudvalg i maj. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Simon Lessel Vu Nguyen

I kulissen fortsatte S-regeringen med at drøfte et af forståelsespapirets centrale punkter, mens Radikales valgtrussel hang over dansk politik.

Et konkret bud på en ny fattigdomsgrænse var på dagsordenen i koordinationsudvalget med Mette Frederiksen for bordenden i maj, og i embedsværket lagde man an til at samle op på regeringstoppens drøftelser efter sommerferien.