S: Velfærdsminister skøjter henover fattigdomsproblem

NYHED: Velfærdsministeren skøjter hen over fattigdomsproblem med ekstra penge til hjælpeorganisationer, der giver julekurve, mener Rasmus Prehn (S).
Karen Jespersen skal se på, om der er huller eller fælder i vores kontanthjælpssystem, som folk falder i og ikke kan komme ud af  igen, siger Rasmus Prehn (S) efter flere end nogensinde fik julehjælp via private organisationer.
Karen Jespersen skal se på, om der er huller eller fælder i vores kontanthjælpssystem, som folk falder i og ikke kan komme ud af igen, siger Rasmus Prehn (S) efter flere end nogensinde fik julehjælp via private organisationer.
Henrik Theil

Der noget galt i aktiveringen, når den sidste gruppe ikke kommer med, og det er jo deres børn, det går ud over. Børn sammenligninger med hinanden, så hvis de hele livet vokser op i fattigdom, så sætter det sine spor.

Rasmus Prehn (S)
Kommunalordfører
Op mod 3000 familier fik hjælp til julen hos Frelsens Hær, Børnenes Kontor, ASF og andre humanitære organisationer. Der var ikke penge nok til, at alle kunne få hjælp, og socialdemokraternes kommunalordfører Rasmus Prehn har spurgt velfærdsminister Karen Jespersen (V), hvordan hun ser på fattigdomsproblemet, og hvad hun vil gøre.

"I sit svar skøjter hun let hen over problemet, selv om det er positivt, at hun anerkender, at der er et fattigdomsproblem, ligesom hun har støttet de organisationer, som deler julehjælp ud," siger Rasmus Prehn.

"Men det er symptombehandling, hvor hun ikke griber fat om nældens rod, som er det nuværende kontanthjælpssystem, der er med til at skabe en form for fattigdom. Hun prøver at ignorere det ved at sige, at man er godt i gang med beskæftigelsestiltag og andre ting," konstaterer Rasmus Prehn.

"Den vigtigste vej ud af sociale problemer er i mange tilfælde at få et arbejde. Derfor gør det også et stort indtryk på mig, når jeg kan se, at en stor del af de svageste grupper på kontanthjælp faktisk kommer i arbejde nu, hvor der er stor efterspørgsel efter arbejdskraft. Ifølge tal fra Beskæftigelsesministeriet er 18.000 af de svageste kontanthjælpsmodtagere blevet selvforsørgende siden 2004," skriver velfærdsminister Karen Jespersen til Rasmus Prehn.

0:000:00