S vil forebygge unge sofahoppere med boliggaranti

HJEMLØSE: Den omdiskuterede hjemløsestrategi Housing First bliver debattema til dette års Folkemøde. Problematikken med hjemløse kan ikke længere fixes med én fælles strategi, mener Socialdemokratiet.

Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel
Fakta
PÅ FOLKEMØDET
Debat om hjemløsestrategi
Lørdag den 15. juni, kl. 10:30
Folkescenen ved Grønbechs Hotel
Deltagere: Lisbeth Zornig, Vibe Klarup (Hjem til Alle), Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S), Odenses vice-borgmester Brian Dybro (SF) og Lars Benjaminsen (VIVE).
Debatten arrangeres af Hjem til Alle alliancen.

En stabil boligsituation er forudsætningen for at stabilisere og forbedre sociale problemer, psykisk sygdom og misbrugsproblemer. Det er udgangspunktet i den såkaldte housing first-tilgang, der snart kan fejre 10-års jubilæum.

Alligevel har antallet af hjemløse de seneste ti år været støt stigende. Seneste hjemløsetælling fra VIVE viser, at antallet af hjemløse i Danmark er steget med knap 33 procent fra 2009 til 2017.

Og det har fået en række aktører på området til at sætte spørgsmålstegn ved effekten af housing first-tilgangen. Deriblandt Lisbeth Zornig, der er direktør i Huset Zornig og bestyrelsesformand på herberget Overførstegården.

0:000:00