S vil ikke love politisk opbakning til en kriteriebaseret støttemodel – V siger "umiddelbart ja"

Centrale civilsamfundsaktørers hede drøm om en støttemodel baseret på gennemsigtige kriterier blev lunet af et lille pust optimisme kort før valgudskrivelse. Men reel politiske opbakning til en model, der har været efterspurgt siden satspuljens nedlæggelse er langt fra givet. Som en væsentlig sten på vejen ligger S’ manglende tilsagn til en kriteriebaseret model.

Social- og ældreminister Astrid Krag (S) siger til Altinget at, hun 'personligt ikke ville have lyst til at kaste det hele op i luften' i forhold til en ny støttestruktur baseret udelukkende på kriterier. I hendes ministerium har man dog taget et lille skridt i retning af drøftelser om en ny struktur. 
Social- og ældreminister Astrid Krag (S) siger til Altinget at, hun 'personligt ikke ville have lyst til at kaste det hele op i luften' i forhold til en ny støttestruktur baseret udelukkende på kriterier. I hendes ministerium har man dog taget et lille skridt i retning af drøftelser om en ny struktur. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Det drejer sig om fem ord.

Fem ord i en sætning, som burde give anledning til forsigtig optimisme.

I hvert fald for den store del af civilsamfundet, som ønsker sig en ny, kriteriebaseret model for støtte til drift og udvikling for frivillige sociale organisationer.  

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00