Her er det private alternativ til kommunale specialskoler

STAFET: Et privat alternativ til kommunale specialskoler kan tilbyde et mere individuelt og målrettet skoletilbud til børn med nedsat funktionsevne, skriver skoleleder på Specialskolen Bramsnæsvig, Erik Holst. Se, hvem der får stafetten.

Vi er nok desværre den eneste skole af vores art i landet, og selvom vi skriver 2014, er det vores opfattelse, at mange handicappede børn og unge ikke får mulighed for at lære at læse og andre basale skolekundskaber, samtidig med at deres fysiologiske behov for træning og behandling heller ikke bliver opfyldt.

Erik Holst
Skoleleder på Specialskolen Bramsnæsvig

Af Erik Holst
Skoleleder på Specialskolen Bramsnæsvig

Specialskolen Bramsnæsvig blev i 2007 etableret som et privat alternativ til de kommunale specialskoler.

Min kone Mette, som er uddannet sygeplejerske, og jeg, som er lærer, var ikke tilfredse med det, vores handicappede søn David blev tilbudt, da han nærmede sig de 7 år og blev visiteret til den relevante specialskole i Roskilde i 2001.

Dokumentation

Altinget | Social har startet en socialstafet med fokus på alle de gode eksempler på socialområdet. Tiltag og projekter, der virker og finder sted blandt kommuner, stat, frivillige, organisationer osv.

Det gode eksempel kan spænde mellem alt fra bedre udnyttelse af plejehjælperes tid til kommuner, der hjælper folk tilbage på arbejdsmarkedet efter svære sociale problemer.

Tidligere social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) satte stafetten i gang med et indlæg 16. marts 2012.

Læs indlæg af tidligere modtagere af stafetten her.


0:000:00