Selv afbureaukratiseringen er bureaukratisk

BUREAUKRATI: Der er bred enighed om, at det sociale område og især ældresektoren skal afbureaukratiseres, men uenighed om hvordan, hvor hurtigt, og hvem der er ansvarlig for bureaukratiseringen.
Flere varme hænder og færre regler er der bred enighed om.
Flere varme hænder og færre regler er der bred enighed om. Foto: www.colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Det er en anelse hyklerisk at høre oppositionen tale om regelforenkling, for de bekræfter, at de vil kræve nye regler fra statens side af. Det er dem selv, der bliver ved at stille nye forslag.

Erling Bonnesen (V)
Næstformand for Socialudvalget
Regelforenkling og opgør med minuttyrani i ældreplejen er et hot emne på Christiansborg. Regeringen har nu haft kommunernes forslag til afbureaukratisering liggende i et bruttokatalog siden april 2008, men handlingsplanen fremlægges først til sommer eller efteråret 2009. Og det går for langsomt, mener SF's ældreordfører Meta Fuglsang.

"Den lovgivning, der er lavet, siden kataloget kom, viser, at området ikke er blevet afbureaukratiseret. Og det er mærkeligt, for når vi nu har afdækket problemstillingerne og er blevet klogere, så burde man tjekke den kommende lovgivning igennem og sikre sig, at de samme fejl ikke blev begået," siger hun og mener, at der kun er blevet slækket på borgernes retssikkerhed og ikke på tidskrav og indberetninger.

Dansk Folkeparti, der ellers støtter regeringen i den nuværende arbejdsplan, er enig i, at det tager lang tid.

"Det går jo ikke hurtigt, må man sige. De har i hvert fald haft tiden til det, så hvis forslaget til sommer eller efteråret ikke er gennemarbejdet og af høj kvalitet, så er det meget kritisabelt," siger medlem af Socialudvalget René Christensen.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00