Socialchefforeningen: Vi arbejder på bedre sagsbehandling

NYHED: Det er bekymrende, at borgere af egen lomme må betale for selvstændig socialrådgiver til at få en ordentlig behandling i det offentlige system, mener socialordførerne. Vi er på vej med tiltag, siger Socialchefforeningen.
Nogle borgere vælger at betale for en selvstændig socialrådgiver til at hjælpe med sagsbehandling i det offentlige system.
Nogle borgere vælger at betale for en selvstændig socialrådgiver til at hjælpe med sagsbehandling i det offentlige system.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Der er det galt, at nogle sagsbehandlere ikke overholder samtlige forventningsretlige regler, og det skal vi selvfølgelig gøre bedre. Vi vil blandt andet lave beskrivelser af de sjældne handicapgrupper, hvor man har svært ved at opbygge et erfaringsgrundlag.

Ole Pass
Formand for Socialchefforeningen

Mange forskellige socialrådgivere til den samme klient, store stakke af sager på de kommunale socialrådgiveres borde og mangel på socialrådgivere med erfaring i komplekse sager i kommunerne. Det får i stigende grad borgere til at betale for yderligere hjælp hos selvstændige socialrådgivere. Det bekræfter både Scleroseforeningen og bestyrelsesmedlem i afdelingen for selvstændige socialrådgivere i Dansk Socialrådgiverforening Lone Møller.

Men der er forbedringer på vej til den kommunale sagsbehandling, siger formanden for Socialchefforeningen Ole Pass.

"Der er det galt, at nogle sagsbehandlere ikke overholder samtlige forventningsretlige regler, og det skal vi selvfølgelig gøre bedre. Vi vil blandt andet lave beskrivelser af de sjældne handicapgrupper, hvor man har svært ved at opbygge et erfaringsgrundlag," siger Ole Pass, som dog ikke konkret ved, hvornår detaljebeskrivelserne forligger.

0:000:00