Debat

Socialdebatten tager hjemmeplejen op til debat

PRÆSENTATION: Socialdebatten vil de næste fire uger tage op, hvordan vi i fremtiden kan sikre en god og effektiv hjemmepleje i Danmark. Læs mere om Socialdebatten og de nye debattører her.
Foto: Colourbox
Pernille Diana Castle Møller
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Regeringen og Enhedslisten har som led i finansloven for 2013 gjort det muligt for kommunerne at udbyde ydelser i ældreplejen. Og hver femte kommune har allerede planer om at gøre brug af de nye regler på hjemmehjælpsområdet.

Det sker i en tid, hvor kommunerne fortsat har store økonomiske udfordringer, og antallet af ældre er stærkt stigende.



Socialdebatten vil derfor gerne danne ramme for en fokuseret debat om, hvordan man bedst sikrer en god og effektiv hjemmepleje Danmark. 

I forrige debat satte Socialdebatten et særligt fokus på prostitution. Nu skal syv nye debattører tage fremtidens hjemmepleje op til debat den kommende måned her på Altinget | Social.

Fakta
Socialdebatten på Altinget | Social har til formål at fokusere og styrke den socialpolitiske og socialfaglige debat i Danmark. Løbende inviterer Altinget l Social eksperter, politikere, fagfolk og interesseorganisationer til at debattere udvalgte emner og/eller problemstillinger inden for det sociale område.

Emnet for den første udgave af Socialdebatten, der startede i november måned, var anbringelser af udsatte børn.

Fra 21. februar og en måned frem handler denne fjerde udgave af Socialdebatten om fremtidens hjemmepleje.

Bland dig gerne i debatten ved at sende en mail til [email protected]

Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

Alle andre end de syv udvalgte debatdeltagere er velkomne til at blande sig i debatten om hjemmepleje - send en mail til [email protected].

Det nye debatpanel består af syv personer, som har særlig viden om og erfaring med problemstillinger inden for hjemmepleje. Læs mere om panelet her: 

Foto: Mark Knudsen
Foto:
Foto: ft.dk
Foto:

Finn Sørensen, folketingsmedlem samt kommunal- og socialordfører for Enhedslisten.
Finn Sørensen har arbejdet som fabriks- og bryggeriarbejder. Derudover har han været formand for bryggeriarbejdernes fagforening i 18 år og fungeret som næstformand i 3F Industri og Service 7 år. Han gik ind i politik i 2007, men blev for første gang valgt ind i Folketinget i 2011 for Københavns Storkreds. Finn Sørensen har været socialordfører, ordfører for indsats mod social dumping samt Grønland og Færøerne siden 2011 og kommunalordfører siden 2012. 

Olav Felbo, chefkonsulent i Ældre Sagen.
Olav Felbo er uddannet cand.scient.pol. og cand.mag. Efter endt uddannelse blev han ansat som konsulent i Ældre Sagen på social-, bolig- og sundhedsområdet og senere hen som leder af ældrepolitisk funktion og politisk koordinator. Olav Felbo er forfatter og medforfatter til rapporter og bøger om dementes vilkår, ældreområdet, sundhedsvæsenet og hjemmehjælp. Han arbejder for tiden med ældrepolitik inden for projekter vedrørende velfærdsteknologi, hjemmepleje, rehabilitering og forebyggelse samt hjemmehjælpskommissionen.

Anny Winther, formand for KL’s Social- og Sundhedsudvalg og borgmester i Rebild Kommune (V).
Anny Winther er uddannet hospitalsøkonoma og merkonom i regnskabsvæsen. Hun begyndte sin politiske karriere i 1990 som medlem af Støvring Kommunalbestyrelse for Venstre. I 1998 blev hun valgt som borgmester i Støvring Kommune, og efter den nye strukturreform i 2007 borgmester i Rebild Kommune. Derudover har Anny Winther været formand for Sundhedskoordinationsudvalget i Region Nordjylland. Siden 2010 har hun desuden været formand for Kommunernes Landsforenings Social og Sundhedsudvalg.

Thyra Frank, folketingsmedlem og socialordfører for Liberal Alliance.
Thyra Frank har en diplomuddannelse i ledelse og er uddannet sygeplejerske. Hun har blandt andet været ansat ved plejehjemmet Helenesminde på Frederiksberg, hvorefter hun blev forstander for OK-hjemmet Lotte og sidenhen ansvarshavende sygeplejerske. Thyra Frank påbegyndte sin politiske karriere i 2011, hvor hun blev valgt ind i Folketinget for Liberal Alliance. Derudover er hun socialordfører og medlem af Socialudvalget siden 2012, Sundheds- og Forebyggelsesudvalget siden 2011.

Ole Helby Petersen, seniorforsker ved Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning (KORA).
Ole Helby Petersens forskning har fokus på samarbejde og opgaveløsning i krydsfeltet mellem den offentlige og private sektor. Han har skrevet ph.d om offentlige-private partnerskaber (OPP) og ledet en række analyse- og forskningsprojekter inden for områderne konkurrenceudsættelse, udlicitering, offentlige-private innovationspartnerskaber (OPI) og frit valg. Ole Helby Petersen formidler resultaterne af sin forskning som foredragsholder og underviser ved en række videregående uddannelser, blandt andet som ekstern lektor ved KU.

Marie Louise Løvengreen Rasmussen, velfærdspolitisk chef i Dansk Erhverv.
Marie Louise Løvengreen Rasmussen er ansvarlig for Dansk Erhvervs politik på velfærdsområdet. Hendes ansvarsområder dækker over hjemmehjælp og rehabilitering, plejehjem, beskæftigelsesområdet, det specialiserede socialområde, offentlig-privat samarbejde og velfærdsteknologi. Marie Louise Løvengreen Rasmussen arbejder i samspil med Dansk Erhvervs medlemmer på at være med til at skabe et velfungerende velfærdssystem i Danmark med fokus på kvalitet, udvikling og bedre rammer for de mange alternativer til den offentlige sektor.

Vibeke Juel Blem, områdechef for Social og Sundhed i Bornholms Regionskommune.
Vibeke Juel Blem har en diplomlederuddannelse fra Danmarks Sygeplejehøjskole ved Aarhus Universitet og er derudover uddannet i Master og Health Management ved CBS. Vibeke Juel Blem har været områdechef siden 2007, hvor hun forinden fungerede som vicesygehuschef og konstitueret hospitalschef på Bornholms Hospital. Desuden har Vibeke Juel Blem været formand for Digitaliseringsudvalg Social og Sundhed.
 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Finn Sørensen

Fhv. MF (EL), medlem, Enhedslistens hovedbestyrelse
student (1965)

Thyra Frank

Fhv. ældreminister, MF (LA), fhv. forstander, OK-Hjemmet Lotte (1988-2011)
sygeplejerske (Frederiksberg Sygeplejeskole 1982), diplom i ledelse (Danmarks Sygeplejehøjskole 1991)

Anny Margit Winther

Regionsrådsmedlem (V), Region Nordjylland
økonoma, statsutoriseret ejendomsmægler









0:000:00