Socialrådgiverne skal ud på skolerne

SAMARBEJDE: Socialrådgiverne bakker op om, at det vil gavne forebyggelsen med socialrådgivere tættere på lærerne og pædagogerne.
En fast tilknyttet socialrådgiver, der kom et par gange om ugen, ville gøre forebyggelsesarbejdet bedre, mener formanden for Dansk Socialrådgiverforening.
En fast tilknyttet socialrådgiver, der kom et par gange om ugen, ville gøre forebyggelsesarbejdet bedre, mener formanden for Dansk Socialrådgiverforening. Foto: colourbox.com
Marie Dissing Sandahl

Tanken er, at socialrådgiverne ikke skal være hver dag på skolerne, men en eller to dage om ugen. Det vigtige er, at de har deres gang blandt børnene og på lærerværelset, for det vil styrke dialogen.

Bettina Post
Formand, Dansk Socialrådgiverforening
Hvis lærere og pædagoger har en fast socialrådgiver at henvende sig til, når de er bekymrede for et barn, vil barnet blive hjulpet meget bedre og hurtigere. Det mener formanden for Dansk Socialrådgiverforening, Bettina Post. Hun bakker dermed op om Anders Bondo Christensens forslag, som Altinget.dk beskrev i tirsdags.

Baggrunden for forslaget er Ankestyrelsens rapport, som viser, at otte ud af ti fagfolk ikke mener, der underrettes nok.

"Der er stort fokus på at forebygge, at små sociale problemer bliver til store sociale problemer. Ankestyrelsens undersøgelse viser, at de manglende underretninger skyldes fagfolkenes frygt for, at børnene bliver tvangsanbragt med det samme, når der underrettes - og det er jo ikke tilfældet," siger Bettina Post.

Derfor kan et tættere samarbejdet mellem socialrådgiverne og lærerne være løsningen. Hun fremhæver, at socialrådgiverne i nogle kommuner allerede er ude på skolerne, men opfordrer alle kommunerne til at organisere sig på den måde og udvikle samarbejdet mellem faggrupperne.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00