Støttepartier fik kun brøkdel af krav indfriet: Kamp for penge til handicapområdet fortsætter til foråret

Enhedslisten og SF gik til finanslovsforhandlinger med krav om halve og hele milliarder til handicapområdet, men måtte nøjes med godt 100 millioner kroner. Nu bebuder de to partier nye krav om flere penge, når en evaluering af området er færdig efter nytår.

Regeringen havde med sit finanslovsforslag afsat 45 millioner kroner til at følge op på en kommende evaluering af handicapområdet. Støttepartier ønskede langt mere, men endte med at sige ja omkring 100 millioner kroner.
Regeringen havde med sit finanslovsforslag afsat 45 millioner kroner til at følge op på en kommende evaluering af handicapområdet. Støttepartier ønskede langt mere, men endte med at sige ja omkring 100 millioner kroner.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Kim Rosenkilde

Mens finansloven for 2022 afsætter et milliardbeløb til folkeskole, gratis tandpleje og landets fødeafdelinger, så må borgere med handicap spejde langt efter et reelt løft af deres område.

Det på trods af at både Enhedslisten og SF forud for forhandlingerne stod parate med krav på mellem 350 millioner kroner og en milliard til en reform af området.

Samlet set afsættes der med finansloven 100 millioner kroner til at følge op på en kommende evaluering af handicapområdet, som partierne mener, skal danne afsæt for en reform. Her af bliver de 30 millioner fundet ved en ”intern omprioritering” på socialområdet.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00