Styrelse opdaterer lommeregner for sociale investeringer: Hurtige overslag skal hjælpe kommuner

En opgradering af den såkaldte socialøkonomiske investeringsmodel skal gøre den lettere tilgængelig og sikre større udbredelse i ikke mindst kommunerne. Men så er der også meget at vinde, lover styrelsesdirektør.

Indsatser i særlig støtte til blandt andet borgere i hjemløshed har haft et klart positivt samfundsøkonomisk afkast, når de er blevet analyseret i den socialøkonomiske investeringsmodel, SØM.<br>
Indsatser i særlig støtte til blandt andet borgere i hjemløshed har haft et klart positivt samfundsøkonomisk afkast, når de er blevet analyseret i den socialøkonomiske investeringsmodel, SØM.
Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det skal være lettere at få en idé om, hvad den økonomiske bundlinje kan være af at investere i sociale indsatser.

Derfor er Social- og Boligstyrelsen nu klar med en opdateret udgave af den såkaldte socialøkonomiske investeringsmodel, SØM, som både skal gøre modellen lettere at bruge og samtidig har tilført ny viden og et bredere anvendelsesområde.

Som noget nyt vil det nu være muligt at lave hurtige og lidt mere løse overslag på, hvad man kan få ud af forskellige typer indsatser som ekstra socialpædagogisk støtte, skånejob og misbrugsbehandling.

0:000:00