Nyt forsøg på at få EU's mangeårige kamp mod diskrimination ud af politisk dødvande

I næsten 15 år har et lovforslag, der har til formål at bekæmpe diskrimination af sårbare grupper i EU, været blokeret af en håndfuld medlemslande i Ministerrådet. Nu vil Sverige som EU-formandsland forsøge at genoplive forhandlingerne - men chancerne for at få loven vedtaget er fortsat små.

Hverken den svenske EU-minister, Jessika Roswall, eller Miljøpartiets parlamentariker Alice Bah Kuhnke tror på nogen umiddelbare gennembrud i sagen.
Hverken den svenske EU-minister, Jessika Roswall, eller Miljøpartiets parlamentariker Alice Bah Kuhnke tror på nogen umiddelbare gennembrud i sagen.Foto: Michel Cristen, EU / Geneviève Engel, EU
Charlotta Asplund Catot

­Efter næsten 15 år med politisk blokering er et af EU's ældste hængepartier tilbage på EU's dagsorden. Under forårets EU-formandskab ønsker Sverige at få momentum i forhandlingerne om EU's antidiskriminationsdirektiv.

"Spørgsmålet har været på bordet alt for længe, og vi håber at kunne få bragt diskussionen så langt som muligt under formandskabet," sagde EU-minister Jessika Roswall (M), da direktivet var til diskussion i EU-Parlamentet i Strasbourg i sidste uge.

Det var i juli 2008, at Europa-Kommissionen fremlagde et lovgivningsforslag om bekæmpelse af forskelsbehandling i EU på grund af religion, tro, handicap, alder eller seksuel orientering. Direktivet har til formål at udfylde huller i EU's lovgivning om bekæmpelse af forskelsbehandling ved at forbyde forskelsbehandling af disse grunde, selv uden for arbejdsmarkedet.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00