Thor P: Flere oplysninger på lønsedlen

NYHED: Løntal bør indeholde alle oplysninger om udgifterne til løn. Det var Ole Sohn og Thor Pedersen (V) dog enige om i dagens samråd.
Ole Sohn og Thor Pedersen i en snak, inden de krydsede klinger i samrådet.
Ole Sohn og Thor Pedersen i en snak, inden de krydsede klinger i samrådet. Foto: Altinget/Henrik
Henrik Theil

Finansministeren afviste blankt alle anklager om talfusk med de offentligt ansattes lønninger, da han onsdag var i åbent samråd i Finansudvalget om sit syn på offentlige ansattes lønforhold. Der var stuvende fuldt i udvalgslokalet til udvalgsformand Kristian Thulesen Dahls (DF) store fornøjelse over interessen for udvalgets arbejde.

"Jeg har ikke sagt et ord til Politiken om klynk eller om noget er godt, dårligt, rimeligt, urimeligt, for højt eller for lavt. Det må stå for Politikens egen regning," sagde finansminister Thor Pedersen (V) i sit første svar til Ole Sohn (SF), der begrundede udvalgets spørgsmål til ministeren.

Ole Sohn og Frank Aaen (EL) var, sammen med et par enkelte kommentarer fra formand Kristian Thulesen Dahl, de eneste udvalgsmedlemmer, der tog ordet. De pegede i deres spørgsmål på, at de ansatte på deres lønsedler slet ikke kunne genkende de tal, som finansministeren havde brugt i sine kommentarer overfor pressen. Ligeledes kunne de tal, som finansministeren brugte, skabe en forventning om væsentligt højere lønninger.

0:000:00