Anmeldelse af 
Birgitte Qvist-Sørensen

Tidligere generalsekretær: Det er forfriskende, at ny bog udstiller, hvor virkelighedsfjern velfærdsstaten er

Velfærdsstaten har ikke øje for mennesker, som ikke er klassisk udsatte, lyder det i ny bog. Derfor bør man udvikle et bedre og mere omsorgsfuldt velfærdssamfund, ved i højere grad at involvere civilsamfundet, og det er et forfriskende perspektiv, skriver Birgitte Qvist-Sørensen i sin anmeldelse.

"Fællesskaber, vores medfølelse og hjælpsomhed, vores venskaber, vores integritet og vores håb" er velfærd i følge Mads Roke Clausen, der med sin nye bog nye bog beskriver civilsamfundets rolle i velfærdsstaten. Tidligere generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen giver bogen 5 A'er.
"Fællesskaber, vores medfølelse og hjælpsomhed, vores venskaber, vores integritet og vores håb" er velfærd i følge Mads Roke Clausen, der med sin nye bog nye bog beskriver civilsamfundets rolle i velfærdsstaten. Tidligere generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Birgitte Qvist-Sørensen giver bogen 5 A'er.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Birgitte Qvist-Sørensen
Det civile potentiale – frivillighed som svar på velfærdsstatens omsorgssvigt
Mads Roke Clausen
206 sider, Gads Forlag

Denne bog har en forfriskende ny tilgang til den evige diskussion om, hvem der er bedst til at løfte velfærdsopgaverne. Her er ingen bebrejdelser, ingen ambition om, at dokumentere hvem, der er de bedste for de færreste penge.

I stedet forsøger Mads Roke Clausen at forstå, hvorfor danskerne har så fastlåste holdninger til velfærdsydelser, og hvorfor velfærdsstaten rammer så forkert i forhold til de behov, der er i dag.

Og han kommer med bud på, hvordan fremtidens velfærdssamfund kan indrettes bedre med inddragelse af civilsamfundet.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00