Om  
Karen Hækkerup

Tidligere S-minister træder ind i bestyrelser hos fødevarevirksomhed og nordisk alliance

Karen Hækkerup bliver en del af bestyrelsen hos den grønne fødevarevirksomhed Lyras. Samtidig bliver hun ny bestyrelsesformand i organisationen 'Nordic Safe Cities'.

Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Mathias Bach

Karen Hækkerup er øjensynligt ved at opbygge en bestyrelseskarriere.

I hvert fald har den tidligere S-minister landet to nye bestyrelsesposter. Hun træder således ind i fødevarevirksomheden Lyras bestyrelse og bliver ny bestyrelsesformand i alliancen 'Nordic Safe Cities'.

Det oplyser de to organisationer i pressemeddelelser.

”Lyras repræsenterer fremtiden. Jeg glæder mig til at indtræde i bestyrelsen og sammen med dem arbejde for, at en ny energibesparende måde at pasteurisere på kan blive godkendt. Det vil være et godt skridt på vejen mod, at Europa når de energibesparelser, vi har brug for," udtaler Karen Hækkerup.

Den danske virksomhed har udviklet en teknologi, som kan spare størstedelen af energi- og vandforbruget, når fødevarer varmebehandles.

Bliver bestyrelsesformand i nordisk alliance

Karen Hækkerup skal desuden fremover stå i spidsen for organisationen Nordic Safe Cities, hvor hun træder ind i bestyrelsen og bliver ny bestyrelsesformand.

Nordic Safe Cities blev etableret i 2016 af Nordisk Ministerråd og arbejder for forsvare nordiske værdier som demokrati og frihed gennem projekter, der modvirker polarisering og had. 19 byer på tværs af Norden er medlemmer af organisationen.

"Når radikalisering, hadtale og diskrimination ikke bremses, går det ikke kun ud over tilfældige ofre, men det rammer hele samfundet. De værdier, der er fundamentet for, at vi i Norden lever i tryghed, er ikke nogle vi må tage for givet," siger Karen Hækkerup ifølge pressemeddelelsen.

Karen Hækkerup var justitsminister, minister for fødevarer, landbrug og fiskeri samt social- og integrationsminister under Helle Thorning-Schmidts (S) regering.

Siden da har hun været administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer og generalsekretær i Unicef Danmark. Hun stoppede i stillingen hos Unicef tidligere i år.

Karen Hækkerup er i dag bestyrelsesformand for Den Sociale Investeringsfond og bestyrelsesmedlem i Danish Agro og DBU's governance- og udviklingskomite. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karen Hækkerup

Formand, Den Sociale Investeringsfond og Nordic Safe Cities, fhv. minister og MF (S)
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024