Ugens embedsmand: Bente Ryberg finder det berigende at bekæmpe social udsathed

Sekretariatschefen hos Rådet for Socialt Udsatte har haft et både berigende, udfordrende og sjovt første år på posten. Hun glæder sig over rådets evne til at balancere mellem at være et statsligt råd, som samtidig sikrer legitimitet og relevans hos de udsatte.

Bente Ryberg startede som sekretariatschef hos Rådet for Socialt Udsatte i maj 2021 og ser nu tilbage på et berigende, udfordrende og sjovt første år.
Bente Ryberg startede som sekretariatschef hos Rådet for Socialt Udsatte i maj 2021 og ser nu tilbage på et berigende, udfordrende og sjovt første år. Foto: Helga Theilgaard, Rådet for Socialt Udsatte

Hvordan har du oplevet dit første år som sekretariatschef for Rådet for Socialt Udsatte?

Som berigende, udfordrende og sjovt. Det er berigende at arbejde med et politisk område, som er så vigtigt som bekæmpelse af social udsathed – og at servicere et Råd, som er både dygtigt og engageret i opgaven. Det er udfordrende, fordi social udsathed påvirkes af både lovgivning og kommunal og regional praksis på en bred vifte af velfærdsområder. Derfor skal Rådet være meget bredt orienteret og have et stærkt netværk for at kunne varetage opgaven som rådgiver. Og det er sjovt, fordi jeg møder så mange fantastiske og forskellige mennesker.