Ugens embedsmand: Ellen Klarskov Lauritzen brænder for at skabe samfundsværdi

MØD EMBEDSVÆRKET: Socialstyrelsens nye direktør har brugt sin første tid på at komme rundt i organisationen og hilse på alle medarbejderne. Nu ser hun frem mod to helt centrale opgaver. 

Ellen Klarskov Lauritzen tiltrådte stillingen i Socialstyrelsen i november sidste år. Hun tager over efter Birgitte Anker, der i dag er rigsstatistiker i Danmarks Statistik.
Ellen Klarskov Lauritzen tiltrådte stillingen i Socialstyrelsen i november sidste år. Hun tager over efter Birgitte Anker, der i dag er rigsstatistiker i Danmarks Statistik.Foto: Socialstyrelsen
Malte Bruhn
Fakta
Ellen Klarskov Lauritzen er 47 år. Hun er uddannet cand. oecon. fra Aarhus Universitet. Hun tiltrådte stillingen som direktør i Socialstyrelsen 16. november 2020.

2019-2020: Afdelingschef i Social- og Indenrigsministeriet 

2016-2019: Afdelingschef i Børne- og Socialministeriet 

2015-2016: Kontorchef i Social- og Indenrigsministeriet 

2015: Kontorchef i Moderniseringsstyrelsen

2013-2015: Kontorchef i Økonomi- og Indenrigsministeriet

2012-2013: Chefkonsulent i Økonomi- og Indenrigsministeriet

2006-2012: Specialkonsulent og Chefkonsulent i Statsministeriet

2004-2005: Specialkonsulent i Velfærdskommissionens sekretariat

2000-2004: Fuldmægtig og specialkonsulent i Finansministeriet

Hvordan har du oplevet din første måned i Socialstyrelsen?
Jeg er blevet taget rigtigt godt imod i Socialstyrelsen. Selvom jeg – som alle andre, der starter i nyt job i denne tid – har været udfordret af, at stort set al kommunikation har foregået virtuelt, har det været en stor fornøjelse og inspirerende at møde styrelsens medarbejdere og høre dem fortælle om deres arbejdsområder og mærke deres engagement hele vejen rundt.

Hvilken opgave tager mest af din tid i øjeblikket?
Som helt ny i jobbet har jeg selvfølgelig brugt meget tid på at møde styrelsens mange interessenter og komme rundt i organisationen og hilse på alle medarbejderne og blive klogere på, hvilke konkrete arbejdsopgaver, der fylder i hverdagen. Og så har jeg brugt en del tid på at forberede mig på det kommende års store opgaver for styrelsen. Vi skal blandt andet bidrage til evalueringen af det specialiserede socialområde. Det er det første skridt i retning af en specialeplanlægning på det specialiserede socialområde. Vi skal også forberede implementeringen af aftalen om en helhedsorienteret indsats og understøtte regeringens kommende børneudspil.

{{toplink}}

Dokumentation

UGENS EMBEDSMAND

Hver uge møder Altinget Embedsværk én af landets embedsmænd. 

Vi undersøger, hvem der gemmer sig bag hæve-sænke-bordene og de folkevalgte politikere i centraladministrationens styrelser, ministerier og departementer.

Hvad drømmer de om? Hvordan ser de på embedsværket? Og hvordan kobler de af i en travl hverdag? 

Kender du én, der skal være ugens embedsmand? 

Så send en mail til [email protected] 


0:000:00