V og DF: Økonomiaftale vil fjerne puklen på socialområdet

NYHED: KL og regeringens aftale for kommunernes økonomi vil styrke socialområdet, mener V og DF. Stadig op ad bakke, mener SF og Socialchefforeningen.
I KL's og regeringens aftale om kommunernes økonomi er der afsat 650 mio. kr. til socialområdet blandt andet til anbringelser af børn og unge.
I KL's og regeringens aftale om kommunernes økonomi er der afsat 650 mio. kr. til socialområdet blandt andet til anbringelser af børn og unge.Foto: Colourbox
Linea Sanderbo Kürstein

Det kommunale selvstyre skal selv bestemme, hvad pengene skal bruges til. Men det er klart, at det nu forventes, at kommunerne lever op til deres opgaver, og at de får løst de ting, de har brokket sig over.

Christian H. Hansen (DF)
Socialordfører

Det sociale område får 650 mio. kr. mere i år. Det er én af konklusionerne på aftalen, som KL og regeringen i fællesskab har truffet om kommunernes økonomi.

Det vil særligt komme til at have positiv betydning i sager, hvor kommuner tidligere har svigtet med børneanbringelser, mener Venstres socialordfører Ellen Trane Nørby.

"Man kan håbe på, at der bliver lavet en ordenlig sagsbehandling på området. Det handler om, at kommunerne griber ind tidligere i børnehaver og skoler og er opmærksomme på faresignalerne, som børn sender, når noget er galt," siger Ellen Trane Nørby.

Altinget logoSocial
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget social kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00