Velfærdsforskning bliver samlet i nyt nationalt netværk på RUC

Danmark etablerer "Nationalt Netværk for Velfærdsstudier" på Roskilde Universitet som nyt samlingssted for forskere, viden og idéudveksling indenfor velfærdsforskning.

Roskilde Universitet bliver i løbet af efteråret hjemsted for et nyt nationalt velfærdsnetværk, der samler forskere til at udvikle og dele viden, analyser og metodiske tilgange med fokus på den skandinaviske model.
Roskilde Universitet bliver i løbet af efteråret hjemsted for et nyt nationalt velfærdsnetværk, der samler forskere til at udvikle og dele viden, analyser og metodiske tilgange med fokus på den skandinaviske model.Foto: Tobias Kobborg/Ritzau Scanpix
Ghita Nidam Møller

I godt 20 år har forskere med ekspertise i velfærdsforskning savnet en mulighed og rum for at mødes og diskutere velfærd - lige fra forskellige efterstræbte idealer og forståelser til metodiske og analytiske tilgange til at undersøge velfærdens udfoldelse.

Nu kan forskere se frem til, at det hul bliver udfyldt i løbet af efteråret med et nyt fast forum for at udvikle ny viden og metodiske tilgange til velfærd på Nationalt Netværk for Velfærdsstudier på Roskilde Universitet, oplyser Netværket.

Netværket skal være stedet, hvor alle med interesse for den danske velfærdsstat henvender sig og udveksler ideer og viden om velfærdsstater.

Tine Rostgaard
Professor og leder, Nationalt Netværk for Velfærdsstudier

0:000:00