Om  
Marcus Knuth

Venstreprofil Marcus Knuth skifter til De Konservative

Folketingsmedlem Marcus Knuth (K) har valgt at forlade partiet Venstre. Han skifter til Det Konservative Folkeparti på grund af værdi- og udlændingepolitik.

Jon Michelsen

Marcus Knuth (K) skifter til Det Konservative Folkeparti og forlader dermed Venstre.

Det oplyser folketingsmedlemmet på Facebook.

Partiets værdi- og udlændingepolitik er årsagen til skiftet, skriver Marcus Knuth på Facebook:

"Min øverste prioritet i politik er kampen for vores danske kultur, værdier og tryghed. Jeg frygter, at hvis vi ikke står fast nu, så ender vi som Sverige," og fortsætter:

"Vi er nødt til at slå langt hårdere ned på kriminelle udlændinge og de parallelsamfund, der skaber utryghed, arbejdsløshed og social kontrol i det danske samfund. Og ja, vi skal kunne tale helt åbent og kritisk om Islams rolle i det danske samfund, ligesom vi skal holde fast i, at Danmark bygger på frie, kristne værdier."

Derudover nævner han blandt andet også, at han er uenig i Venstres holdning til generations- og arveafgift, som han mener skal helt væk. 

Et svært farvel
Marcus Knuth har været medlem af Folketinget for partiet Venstre siden 2015. Han har været medlem af partiet i syv år.

Den nye konservative profil kigger tilbage på sin tid i Venstre med stor respekt:

"At sige farvel til Venstre er ubeskriveligt svært for mig på det personlige plan. Det var Jakob Ellemann (V), der for syv år siden fik mig ind i politik og ind i Venstre. Jakob har været som en politisk storebror for mig, og jeg har den allerstørste respekt for Jakob som kammerat, som menneske og som leder af Venstre. Det vil jeg altid have," skriver Marcus Knuth videre på Facebook og fortsætter:

"Men vi har også været bevidste om, at vi ikke altid har de samme holdninger – specielt ikke, når det gælder værdi- og udlændingepolitikken."

Han er dog stolt over de 114 stramninger, som han i samarbejde med daværende udlændinge- og integrationsminister, Inger Støjberg (V), fik indført under sidste valgperiode, hvor han indtil 2018 var udlændinge- og integrationsordfører. Stramninger, som ifølge Marcus Knuth reddede Danmark "fra at havne i samme katastrofale situation som Sverige."

Marcus Knuth opfordrer Folketingets partier til at samles om en stærkere, konservativ lovgivning, der passer på Danmark. I denne forbindelse nævner han voksende problemer med parallelsamfund, integration og "lovløse indvandrerbander." 

Han har indtil nu fungeret som Venstres ordfører for Arktis og Grønland.

Forinden sin tid i Folketinget var han seniorrådgiver til Danmarks Syrien-program i Udenrigsministeriet fra 2014 til 2015. Tidligere var han chef for EU Politimissionens ambassadesamarbejde i Afghanistan. Han var ansat i ministeriet i alt seks år.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Marcus Knuth

Fhv. MF (K)
ba.oecon. (Uni. of Virginia 2002), MBA (Uni. of Navarra 2007), MPA (Harvard Uni. 2013)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024