Vi har været for ringe

NYHED: Rådmand Erik Simonsen (R) erkender, at Odense Kommune er dårligere end København og Århus til at ansætte indvandrere med ikke-vestlig baggrund. Skal Odenses målsætninger opfyldes, kræver det, at byrådet fokuserer mere på problemet, og at indvandrere bliver bedre uddannede.
Ole Hall

Jeg tror på, at vi retter op på de lidt kedelige tal i forhold til Århus og København.

Erik Simonsen
Rådmand for Arbejds- og Socialforvaltningen, Odense
Fakta
Altinget.dk kunne i går fortælle, at mens Århus og København mangler henholdsvis 8 og 16 procent for at opfylde deres mål om etnisk repræsentativitet blandt kommunens ansatte, så halter Odense 40 procent efter målet.

Århus Kommune skal gå fra at have 7,8 procent ansatte med ikke-vestlig baggrund til 8,5 procent. I København skal de arbejde sig fra 8,2 procent op til 9,8 procent, mens man i Odense skal rykke fra 5,2 procent til 8,6 procent.

Ens for de tre kommuner er, at deres ambition er, at kommunens ansatte skal afspejle arbejdsstyrken i kommunen.


Kilde: Odense, Århus og Københavns kommuner.
Odense Kommune vil stramme op.

”Vi har simpelthen ikke været gode nok til at løse opgaven,” siger Erik Simonsen (R), der er rådmand med ansvaret for integrationsområdet i Odense Kommune.

Det sker, efter Altinget.dk i går kunne fortælle, at Odense er markant dårligere til at ansætte indvandrere med ikke-vestlig baggrund, end man er i Århus og København.

Erik Simonsen peger på to ting, der skal ændres, hvis Odense Kommune skal forbedre sig.

0:000:00