45 kommuner søger økonomisk tilskud til borgerrådgivere

45 kommuner har søgt puljen fra sidste års finanslov til at ansætte flere borgerrådgivere. Men der er fortsat mere end 47 millioner kroner tilbage i puljen. EL vil kæmpe for nye retssikkerhedstiltag på finansloven, mens V efterspørger enklere regler på området. *Artiklen er rettet kl. 12.00 d. 19. august.

Retssikkerheden på socialområdet har været under heftig kritik, og familier, pårørende, aktører og partier alle efterspurgt handling fra Christiansborg. På sidste års finanslov blev regeringen og støttepartierne enige om at afsætte en millionstor pulje til flere borgerrådgivere ude i kommunerne, og den har der været stor efterspørgsel efter.<br>
Retssikkerheden på socialområdet har været under heftig kritik, og familier, pårørende, aktører og partier alle efterspurgt handling fra Christiansborg. På sidste års finanslov blev regeringen og støttepartierne enige om at afsætte en millionstor pulje til flere borgerrådgivere ude i kommunerne, og den har der været stor efterspørgsel efter.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

*Artiklen er rettet torsdag d. 19. August kl. 12, da artiklens oprindelige udgave byggede på en forkert udlægning af tallene fra Bolig- og Planstyrelsen. I den oprindelige artikel stod der, at det samlede beløb, kommunerne har søgt om, oversteg det beløb, der er i puljen. Det er forkert. Kommunerne har søgt for 87,3 millioner kroner, og der er i alt 135 millioner kroner i puljen i årene 2021-2024. På grund af den forkerte udlægning af tallene er de citater, der bygger på en forkert præmis og oprindeligt optrådte i artiklen også pillet ud af artiklen. Altinget beklager fejlen.

Der er en lang række nye borgerrådgivere på vej ude i kommunerne. I alt 45 kommuner har nemlig søgt om økonomisk tilskud til at ansætte borgerrådgivere fra den pulje, der blev til ved den seneste finanslov.