Om  
Villy Søvndal

Villy Søvndal sikrer sig formandspost i Kolding

Den tidligere udenrigsminister Villy Søvndal (SF) formåede ikke at trække nok stemmer hjem til den ønskede borgmesterpost i Kolding, men må i stedet nøjes med rollen som byrådsmedlem, udvalgsformand og -næstformand.

Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Ghita Nidam Møller

Villy Søvndal (SF) måtte sende lange blikke efter borgmesterposten i Kolding, som konservatives Knud Erik Langhoff løb afsted med. 

Den tidligere udenrigsminister, partiformand og folketingsmedlem kan dog alligevel glæde sig over at få lokalpolitisk indflydelse som byrådsmedlem for SF, formand for social- og arbejdsmarkedsudvalget og næstformand for det nye udvalg for social vækst. Det skriver Jydske Vestkysten.

Villy Søvndal napper dermed en af SF's pladser i byrådet samt en af partiets tre formandsposter. Det betyder desuden, at han vender til sin politiske karrieres udgangspunkt som formand for social- og arbejdsmarkedsudvalget.

Han bestred den tilsvarende formandspost i sin tidligere kommunalpolitiske karriere i Koldings byråd i perioden 1982 til 1994.

I den kommende byrådsperiode fra 1. januar sætter han sig i byrådssalen i selskab med sine nyvalgte partifæller Hans Holmer og Jørn Chemnitz. De er valgt som formand for henholdvis børne- og uddannelsesudvalget og natur- miljø- og klimaudvalget.

Det fjerde SF-medlem i det kommende byråd bliver Iben Lehman Rasmussen. Hun får ingen formandsposter, men bliver menigt medlem af en række udvalg.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Villy Søvndal

Kandidat til Europa-Parlamentet (SF), fhv. udenrigsminister og partiformand (SF)
Lærer (Kolding Seminarium 1980)

0:000:00