VM i hjemløsefodbold i Danmark er nu et skridt tættere på virkeligheden

Københavns Kommune har afsat penge til at ’afdække muligheden for at byde på værtskab for VM i fodbold for hjemløse’ samt åbnet op for at støtte begivenheden med penge fra Megaeventpuljen, hvis det lykkes. Det er der gode chancer for, mener direktøren for ngo’en Ombold, som er tovholder på projektet.  

I 2007 var København vært for et noget mindre VM i hjemløsefodbold end det nyligt afviklede i Sacramento. Nu er det på tide at få den idrætssociale verdensbegivenhed til landet igen, mener et flertal af københavnske politikere. 
I 2007 var København vært for et noget mindre VM i hjemløsefodbold end det nyligt afviklede i Sacramento. Nu er det på tide at få den idrætssociale verdensbegivenhed til landet igen, mener et flertal af københavnske politikere. Foto: Ombold
Gitte Skotby-Young Ballenstedt

Drømmen om, at omkring 400 fodboldspillere af begge køn fra hele verden i 2024 vil mødes i København til Homeless World Cup - VM i hjemløsefodbold - er netop kommet endnu tættere på at gå i opfyldelse.

Inden ferien besluttede et flertal af partier fra Københavns Kommunes borgerrepræsentation at afsætte 300.000 kroner til forsøget på at trække VM i hjemløsefodbold til København. 

Pengene blev fordelt med den såkaldte overførselssag – en politisk aftale om fordeling af ubrugte midler fra sidste års budget









0:000:00