Analyse: Er LO en giftig bonde?

ANALYSE: Kommunikationsdirektør Lars L. Nielsen vurderer det taktiske spil bag trepartsforhandlingerne mellem VK, LO og kommunerne.

Hvad vil regeringen præsentere for LO og kommunerne, og hvilke ønsker vil LO møde op med? Er det ønsker, som regeringen kan indfri, eller er det ønsker, som ender med at blive en giftig bonde for regeringen?

Lars L. Nielsen
Kommunikationsdirektør
<img src="@nyimg=832@" />
Af Lars L. Nielsen

Kommunikationsdirektør

Det er en fordel for regeringen, at LO nu deltager i trepartsforhandlingerne om kvalitetsreformen, men hvis forhandlingerne ender med et brud, vil det måske blive en fordel for oppositionen. Og dermed kan LO vise sig at være en særdeles giftig bonde.

I skak findes begrebet "en giftig bonde". Begrebet dækker over, at du bevidst ofrer en bonde, fordi du på forhånd har regnet ud, hvordan din modstander vil reagere. Du ofrer således din bonde for at kunne skabe plads til større chancer

I politik sker det hyppigt, at et politisk træk ender som en giftig bonde. Ganske vist sker der sjældent, at partier bevidst ofrer en position og dermed et "giftig bonde"-træk. Men det sker derimod ofte, at et træk alligevel ligner en giftig bonde.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00