Sådan vurderes de nyvalgte sundhedspolitikere

EVALUERING: Efter to år i Folketinget har Altinget givet karakterer til de nyvalgte MF'er. Se her, hvordan de nyvalgte sundheds-, forebyggelses- og psykiatriordførere klarer sig.
Niels Th. Dahl
Fakta

Sådan er karakterene givet

Altinget har kigget på de 51 folketingsmedlemmer, der blev nyvalgt ved valget i 2007, og de 9 medlemmer, der derudover siden er trådt ind i Folketinget. I denne artikel har man kun medtaget politikere fra sundheds- og psykiatriområdet.

De nyvalgte har fået en karakter mellem 1 og 9 ud fra en vurdering af deres præstation på tre parametre: Synlighed, faglig kunnen og politisk tæft. Karakteren er givet af Altinget alene og er ud over egne iagttagelser baseret på samtaler med kilder i partierne på Christiansborg.

Karakter: 8

Sophie Løhde (V) fik et usædvanligt flot valg til Folketinget i 2007 og gjorde sig også hurtigt gjort sig bemærket blandt Venstres nyvalgte i folketingsgruppen. Den 26-årige Løhde har ikke fået nogen af de helt tunge poster i gruppen, men har ikke desto mindre formået at gøre sig synlig i medierne, særligt i kraft af ordførerskaber på SU- og psykiatriområdet. Sophie Løhde sidder derudover i Folketingets sundhedsudvalg og har været aktiv på de indre linjer i partiet, da hun blev udpeget af daværende næstformand i Venstre Lars Løkke Rasmussen til at stå i spidsen for et internt arbejde på en ny sundhedspolitik for Venstre. Enkelte gange er Sophie Løhde blevet nævnt som et muligt nyt ministeremne ved den ventede regeringsrokade i løbet af næste år - men en mulighed er det imidlertid også, at Løkke på grund af hendes retoriske talent og indimellem konfrontatoriske debatstil udpeger hende som ny politisk ordfører, hvis Peter Christensen bliver minister.

Krakter: 6

0:000:00