Carl Holst stopper som formand for Region Syddanmark

NAVNE: Carl Holst (V) stopper som formand for Region Syddanmark. Bliver han valgt til Folketinget, siger han farvel med det samme. Får han ikke plads på Christiansborg, genopstiller han ikke i 2017.

Carl Holst har været regionsrådsformand i Region Syddanmark siden 2006.
Carl Holst har været regionsrådsformand i Region Syddanmark siden 2006.
Anne Justesen

Bliver Carl Holst (V) valgt til Folketinget 18. juni, trækker han sig som formand for Region Syddanmark med det samme. Lykkes det ikke at blive valgt ind i Folketinget, stopper han ved regionsrådsvalget i 2017.

Det skriver DR Trekanten

"Jeg har været glad for at være regionsrådsformand. Men jeg vil også stilfærdigt gøre opmærksom på, at jeg har været amtsborgmester og regionsrådsformand i 15 år - det er en tredjedel af mit liv - og så synes jeg faktisk, at man med god samvittighed kan sige, at man vil noget andet, og kan sige til omgivelserne, at nu må andre tage over," siger Carl Holst til DR Trekanten.

45-årige Carl Holst er ny folketingskandidat i Esbjerg Omegn-kredsen, men han er på ingen måde ny i valgkampen i Sønderjylland.

Siden årtusindskiftet har han været en markant amtsborgmester og senere regionsformand i Region Syddanmark. Desuden har han siden 2010 været næstformand i Danske Regioner.

Ved det seneste regionsvalg i november 2013 fik han et meget højt personligt stemmetal med godt 94.000 stemmer. 

Så mange stemmer får han ikke ved folketingsvalget, da storkredsen er noget mindre, og konkurrencen er en del hårdere. Han betragtes dog som favorit til det første V-mandat i kredsen. 

Dokumentation

CV: Carl Holst 

Medlem af Sønderjyllands Amtsråd 1994 – 2006.

Amtsborgmester i Sønderjyllands Amt 2000 – 2006.

Formand for Team Danmark 2004 - 2012

Regionsrådsformand i Region Syddanmark 2006 –

Medlem af Venstres hovedbestyrelse 1992 –

Medlem af Venstres forretningsudvalg 2010 –

Næstformand i Danske Regioner 2010 -

Kilde: Carlholst.dk


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Carl Holst

Director, Influenter, højskolelærer, bestyrelsesformand, Idrættens Analyseinstitut, Videncenter for Folkeoplysning, Play the Game, Center for Grundtvigforskning, bestyrelsesmedlem i DigiRehab
lærer (Haderslev Statsseminarium 1996)

0:000:00