Få overblikket: Så meget tjener de offentligt ansatte

Diplomingeniører og læger tjener over 20 procent mere end Lønstrukturkomitéens beregninger, og på bunden af lønningslisten finder man både pædagogmedhjælpere og rengøringsassistenter. Få overblikket over de offentlige lønninger her.

Siden 2021 har Lønstrukturkomitéen undersøgt lønstrukturen i den offentlige sektor. Tirsdag 13. juni var præsenterede komitéen sin hovedrapport sammen med lønberegninger på tværs af personalegrupper.
Siden 2021 har Lønstrukturkomitéen undersøgt lønstrukturen i den offentlige sektor. Tirsdag 13. juni var præsenterede komitéen sin hovedrapport sammen med lønberegninger på tværs af personalegrupper.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Cindy Shummontien Green

Mens pædagogmedhjælpere er blandt de lavest betalte personalegrupper i den offentlige sektor, tjener diplomingeniører og læger mere end Lønstrukturkomitéens beregnede løn.

Det fremgår af Lønstrukturkomitéens hovedrapport, som blev præsenteret tirsdag.

Lønstrukturkomitéen peger især på tre faktorer, der har særlig betydning for omtrent halvdelen af variationen i lønningerne mellem personalegrupper. De tre såkaldte LEU-faktorer, som indgår i komitéens beregnede løn, er forskelle i ledelsesansvar, erhvervserfaring og uddannelsesniveau.

Mens den beregnede løn er tæt på den faktiske løn på tværs af personalegrupperne, er der stadig grupper, der afviger. Det er tilfældet med pædagogmedhjælpere og læger.

Det kan skyldes, at der inden for personalegrupperne varetages forskellige opgaver, eller at LEU-faktorerne har større eller mindre betydning.

Få overblikket over de offentligt ansattes løn her.

Læs hele Lønstrukturkomitéens rapport her.

Læs også
 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00