Gigtforeningen støtter 10 nye forskningsprojekter

Gigtforeningen støtter 10 nye projekter, som skal undersøge skader ved løbetræning, skuldersmerter og mange andre emner. Se listen over modtagere her.

Frederik Marker Hansen

Nicolai Østergaard Nielsen, der er forskningsårsstuderende ved Ortopædkirurgisk Forskningslaboratorium, Aarhus Universitetshospital, har modtaget støtte på 50.000 kroner til at undersøge, om det har effekt på blandt andet knogledannelsen at påføre mononukleære celler fra knoglemarven eller fra blodet under en stivgørende operation af ryggen.

Daniel Ramskov Jørgensen er ph.d.-studerende ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aarhus Universitet. Han modtager 75.000 kroner i støtte til et projekt, der skal undersøge, hvordan bestemte former for løbetræning påvirker de skader, der kan opstå.

Udviklingsterapeut Julie Sandell Jacobsen, Fysioterapi- og Ergoterapiafdelingen, Aarhus Universitetshospital, har modtaget støtte på 88.000 kroner til at sammenligne standardiseret fysioterapi med kirurgi som behandling ved skuldersmerter. Sammenligningen vil lægge vægt på længden af sygefraværet, på effekten af behandlingen og på omkostningerne i forbindelse med de to typer behandling.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00