Hvor skal krydset sættes i dag: Prøv Altingets kandidattest

KANDIDATTEST: Hvem er du mest enig med til europaparlamentsvalget 2019? Tag Altingets kandidattest, og find ud af det.

Tag Altingets kandidattest til europaparlamentsvalget 2019 lige her.

På søndag skal Danmark til europaparlamentsvalg. Men hvor skal krydset sættes? Prøv Altingets kandidattest, hvor du kan se, hvilke kandidater du er mest enig med. Og hvem du er mest uenig med.

Testen består af 21 udsagn, som du skal forholde dig til. Herefter kan du sammenligne dine svar med resten af kandidaterne til europaparlamentvalget. 

Du kan i testen markere, hvis et eller flere af spørgsmålene er særligt vigtigt for dig til valget. Du har også mulighed for at springe et spørgsmål over, hvis du ikke har nogen holdning til det. Undervejs kan du få mere information om emnerne, ligesom du kan se argumenter for og imod udsagnene.

Mange års erfaring med kandidattest
Altinget har 18 års erfaring i at lave og udvikle kandidattest. EP-kandidattesten har været igennem både eksperter, vælgere og kandidater for at gøre den så nuanceret som muligt.

Kandidattesten er udviklet af Altinget i samarbejde med DR. På Altingets ungemedie Spektrum kan man tage en partitest og se, hvilket parti man er mest enig med, når det gælder EU. Og så er der selvfølgelig også lavet en kandidattest til folketingsvalget 5. juni, som du kan finde her.

Klik på billedet for at tage EP-kandidattesten.

Forrige artikel Camilla Hersom og Jane Heitmann under pres i fynsk valgkamp Camilla Hersom og Jane Heitmann under pres i fynsk valgkamp Næste artikel Nøgleaktører efterlyser højere ambitioner i psykiatriplan fra S Nøgleaktører efterlyser højere ambitioner i psykiatriplan fra S
Peder Holk Nielsen stopper i Novozymes

Peder Holk Nielsen stopper i Novozymes

NAVNE: Topchef i Novozymes Peder Holk Nielsen har meddelt, at han fratræder sin stilling som administrerende direktør primo 2020. Det sker efter en række nedjusteringer inden for de seneste år.