Kiosker: Tobak under disken bliver vores død

RYGNING: Det kan blive dødsstødet for en række af landets kiosker og nærbutikker, hvis der kommer krav om, at tobak skal gemmes væk under disken. Sådan lyder det fra Nærbutikkernes Landsforening, efter at De Samvirkende Købmænd har foreslået netop dette.

Blandt De Samvirkende Købmænds forslag til en ny tobakslov er der forslag om højere priser, tobak under disken, bøde til unge under 18, der køber tobak, og ID-krav til alle under 23.
Blandt De Samvirkende Købmænds forslag til en ny tobakslov er der forslag om højere priser, tobak under disken, bøde til unge under 18, der køber tobak, og ID-krav til alle under 23.Foto: JØRGEN JESSEN/ Ritzau Scanpix
Christina Houlind

"Det er liv eller død for vores medlemmer."

Sådan lyder det fra Martin Schjøth, administrerende direktør i Nærbutikkernes Landsforening, der repræsenterer 2.200 danske kiosker og nærbutikker.

Hans udtalelse kommer som reaktion på, at De Samvirkende Købmænd i sidste uge kom med tolv forslag, som kan medvirke til at sikre en røgfri generation i 2030. Købmændene foreslår blandt andet, at tobakken skal gemmes væk under disken, at man skulle udvide ID-kontrollen og øge priserne på tobakken. Alle tolv forslag vakte jubel hos Kræftens Bekæmpelse. 

0:000:00