Kritik: "Fixefabrik" svigter byens andre misbrugere

NARKOPOLITIK: Nyåbnet fixerum på Vesterbro kritiseres for at være politisk selviscenesættelse. Socialborgmester afviser kritikken.

Med fixerummet H17 svigter politikerne de mange misbrugere, der ikke bor på Vesterbro. Det mener social iværksætter Michael Lodberg.
Med fixerummet H17 svigter politikerne de mange misbrugere, der ikke bor på Vesterbro. Det mener social iværksætter Michael Lodberg.Foto: Scanpix Denmark
Mette Pabst

H17 lyser langt væk af, at nogle politikere har ønsket at klippe en rød snor over.

Michael Lodberg
Intiativtager til Københavns første fixerum
Fakta
Antal narkotikarelaterede dødsfald i København fra 2007 til 2012 fordelt på bydel:
  • København V: 12 dødsfald
  • København Ø: 19 dødsfald
  • København N: 35 dødsfald
  • København S: 39 dødsfald
  • København NV: 29 dødsfald
  • København SV: 24 dødsfald

Kilde: Årsrapport 2013 for Landsforeningen af Væresteder

Københavns Kommune favoriserer stofmisbrugere på Vesterbro. Sådan lyder kritikken fra social iværksætter Michael Lodberg. Kritikken kommer, efter at Københavns Kommune den 8. august slog dørene op til det nye fixerum H17 på Halmtorvet, Vesterbro.

Læs også: Nordens største fixerum skal redde liv

Og netop placering er et problem, hvis man spørger Michael Lodberg. For mens der på Vesterbro allerede ligger fixerummet Skyen, så har hverken misbrugere på Amager, Østerbro eller Sydhavn et fixerum til rådighed. Det selv om det er her, flest narkomaner dør af en overdosis. Og det er et svigt af byens andre misbrugere, mener den sociale iværksætter.

0:000:00