Fem sundhedsaktører du skal holde øje med i efteråret

ANALYSE: Kan Mette Frederiksens (S) smag for topstyring ramme regionerne i forhandlingerne om en sundhedsaftale? Bliver Sundhedsstyrelsen yderligere marginaliseret? Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, stiller skarpt på efterårets udfordringer for fem centrale aktører. 

Lægeforeningens nyvalgte formand, Camilla Rathcke, får brug for alle sine diplomatiske evner i det kommende halvår. I artiklen ser vi også nærmere på den nye sæson for Dansk Sygeplejeråd, Sundhedsstyrelsen, Danske Regioner og KL. 
Lægeforeningens nyvalgte formand, Camilla Rathcke, får brug for alle sine diplomatiske evner i det kommende halvår. I artiklen ser vi også nærmere på den nye sæson for Dansk Sygeplejeråd, Sundhedsstyrelsen, Danske Regioner og KL. Foto: Jesper Schwartz
Ole Nikolaj Møbjerg Toft

Der er lagt op et dramatisk efterår og forår på sundhedsområdet. Og ikke kun fordi coronaepidemien slumrer i befolknigen. Lægeforeningens interne magtstrukturer er kastet op i luften, mens Overlægeforeningen og Yngre Læger overvejer om de skal fusionere. Men også Dansk Sygeplejeråd, Danske Regioner og Sundhedsstyrelsen står over for store udfordringer det kommende år. 

Fusionsplaner kaster Lægeforeningens fremtid op i luften
Den nyvalgte formand for Lægeforeningen, Camilla Rathcke, kommer til at kæmpe for sin egen og foreningens indflydelse på sundhedspolitikken og status som toneangivende lægestemme i Danmark.  

Årsag: Fusionsplanerne mellem Yngre Læger og Overlægeforeningen, der blev meldt ud før sommerferien. Bliver fusionen til virkelighed, vil 20.000, primært sygehuslæger, være samlet i én fagforening.

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00