Fem sundhedsaktører du skal holde øje med i efteråret

ANALYSE: Kan Mette Frederiksens (S) smag for topstyring ramme regionerne i forhandlingerne om en sundhedsaftale? Bliver Sundhedsstyrelsen yderligere marginaliseret? Altingets sundhedspolitiske analytiker, Ole Toft, stiller skarpt på efterårets udfordringer for fem centrale aktører. 

Der er lagt op et dramatisk efterår og forår på sundhedsområdet. Og ikke kun fordi coronaepidemien slumrer i befolknigen. Lægeforeningens interne magtstrukturer er kastet op i luften, mens Overlægeforeningen og Yngre Læger overvejer om de skal fusionere. Men også Dansk Sygeplejeråd, Danske Regioner og Sundhedsstyrelsen står over for store udfordringer det kommende år. 

Fusionsplaner kaster Lægeforeningens fremtid op i luften
Den nyvalgte formand for Lægeforeningen, Camilla Rathcke, kommer til at kæmpe for sin egen og foreningens indflydelse på sundhedspolitikken og status som toneangivende lægestemme i Danmark.  

Årsag: Fusionsplanerne mellem Yngre Læger og Overlægeforeningen, der blev meldt ud før sommerferien. Bliver fusionen til virkelighed, vil 20.000, primært sygehuslæger, være samlet i én fagforening.

Login