Om  
Nikolai Brun

Lægemiddelstyrelsen får europæisk formandspost

Nikolai Brun er 19. juni udnævnt som ny formand for taskforcen for big data under det europæiske lægemiddelagentur (EMA).

Kristian Tolbøll

Chef for enheden Medicinsk evaluering og biostatistik i Lægemiddelstyrelsen, Nikolai Brun, er valgt som formand for taskforcen for big data under det europæiske lægemiddelagentur (EMA).

Det skriver Lægemiddelstyrelsen.

Taskforcen får til opgave at identificere fordele og udfordringer ved anvendelsen af big data i forbindelse med udvikling af medicin. 

Taskforcen for big data blev nedsat i maj 2017.

”Jeg har været aktivt medlem af taskforcen siden etableringen, så jeg har været med hele vejen og glæder mig til at fortsætte det spændende og vigtige arbejde med at finde løsninger og best practices for, hvordan vi bruger big data til udvikle bedre og mere effektiv og sikker medicin, der er målrettet den enkelte patient, og samtidig beskytter borgernes data,” siger Nikolai Brun ifølge Lægemiddelstyrelsen.

Nikolai Brun er uddannet ph.d. i medicin fra Københavns Universitet i 1997. Han har tidligere i karrieren blandt andet været vicepræsident ved Genmab fra januar 2012 til maj 2015 og var i perioden december 2009 til januar 2012 senior medicinsk direktør hos Genzyme.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Nikolai Brun

Chief Medial Officer, Affibody AB, Professor of Regulatory Science (adj), Københavns Universitet
cand.med. (Københavns Uni., 1994), ph.d. (1997)