Lægestuderende føler sig forskelsbehandlede i ny dimensionering

UDDANNELSE: Ny toleddet dimensioneringsmodel på medicinstudiet vil gøre det sværere at flytte uddannelsessted. De medicinstuderende føler sig forskelsbehandlede i forhold til andre studerende og frygter at blive placeret på nye kandidatuddannelser via lodtrækning. 

Med den nye toleddede dimensioneringsmodel bliver det sværere for medicinstuderende at skifte uddannelsessted, derfor må de pendle, hvis eksempelvis kæresten flytter studieby eller arbejde, og det er forskelsbehandling, mener de lægestuderende. 
Med den nye toleddede dimensioneringsmodel bliver det sværere for medicinstuderende at skifte uddannelsessted, derfor må de pendle, hvis eksempelvis kæresten flytter studieby eller arbejde, og det er forskelsbehandling, mener de lægestuderende. Foto: Ritzau Scanpix/ Linda Kastrup
Toke Gade Crone Kristiansen

Sundhedsministeren og uddannelses- og forskningsministeren kunne for nyligt præsentere en ny dimensionering af medicinstudiet med et meroptag på omkring 250 flere medicinstuderende på bachelordelen.

Meroptaget skal ikke mindst bane vejen for at gøre to nye kandidatuddannelser mulige i henholdsvis Køge og Esbjerg.

Men som noget helt nyt indskrænkes optaget på kandidatuddannelsen, sådan at der ikke bliver et tomrum tilovers, som kan fyldes op med udenlandske studerende, når studerende falder fra på bachelordelen. 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00