Lidt færre læger har lukket for tilgang

LÆGEMANGEL: Andelen af praktiserende læger med lukket for tilgang af nye patienter falder for første gang siden 2014, men ligger stadig rekordhøjt. Regeringen vil stadig løse lægemanglen med tjenestepligt, men det er en dyr løsning, vurderer PLO-formand.

Mangel på praktiserende læger betyder, at samtlige læger i nogle kommuner har lukket for tilgang. Det er et problem for tilflyttere og for patienter, der ønsker at skifte læge.
Mangel på praktiserende læger betyder, at samtlige læger i nogle kommuner har lukket for tilgang. Det er et problem for tilflyttere og for patienter, der ønsker at skifte læge.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Albert Birk MorgenSigne Løntoft
Fakta
Læger med lukket for tilgang
62 procent af alle praksis har lukket for tilgang af nye patienter. Det er et fald i forhold til 2018, hvor 69 procent af alle læger havde lukket for tilgang.·
I 2014 havde 38 procent af praksiserne lukket for tilgang.

Det er stadig rekordsvært at finde en praktiserende læge med åben for nye patienter, men det er blevet en smule lettere.

Det viser en ny analyse fra Praktiserende Lægers Organisation.

"De sidste tal viste en næsten grotesk dårlig tilgængelighed, så udviklingen kunne næsten ikke gå i andre retninger," siger formand for PLO, Christian Freitag, med henvisning til, at 69 procent af alle læger havde lukket for tilgang i 2018. 

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00