Lighedskampen skal vindes over leverpostejen

BAGGRUND: Køkkenet skal danne kulisse for kampen om mere lighed i samfundet. Det mener fødevareminister Mette Gjerskov (S), der med sit ernæringspolitiske udspil vil demokratisere danskernes kostvaner.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) vil med sit ernæringspolitiske udspil bekæmpe uligheden i samfundet.
Fødevareminister Mette Gjerskov (S) vil med sit ernæringspolitiske udspil bekæmpe uligheden i samfundet.Foto: Colourbox.dk
Per Bang Thomsen

Det vigtige for mig er at nå de mennesker, som har de korteste uddannelser. Det er dem, som dør hurtigere, fordi de får flere livsstilssygdomme, som man kunne have forhindret. Sund mad er et lighedsspørgsmål.

Mette Gjerskov (S)
Fødevareminister (Til Morgenavisen Jyllands-Posten)

Kampen mod uligheden i samfundet er langt fra slut, og nu skal den udkæmpes ved køkkenbordene, på restauranterne og over køledisken i det lokale supermarked.

Det mener fødevareminister Mette Gjerskov (S), som kaster sig ind i kampen med sit ernæringspolitiske udspil.


Ifølge ministeren skal gode kostvaner og sunde råvarer ikke kun være forbeholdt de rigeste og mest veluddannede i landet, som det ofte er tilfældet i dag. Derfor handler det om at få madglæden ned i øjenhøjde med danskerne, og det nye nordiske køkken skal ikke kun være for folk med en velpolstret bankbog, en universitetsgrad og en Irma rundt om hjørnet.

Derudover er det ifølge ministeren et fælles samfundsansvar, at alle spiser sundere, og derfor skal de offentlige køkkener gå forrest og vise vej, når det handler om at bytte den tunge flødesovs og de kogte kartofler ud med olivendressing og fuldkornsris.

0:000:00