Løkkes høviske embedsmand

Han har som ministersekretær betjent tre socialdemokratiske sundhedsministre og nu Venstres Lars Løkke Rasmussen. I dag giver cand.scient.pol. Kåre Geil (40) sit første interview.
Rasmus Nielsen

Jeg vil anslå, at vi kun har kalenderplads til en fjerdedel af de ønsker om møder eller invitationer, der kommer. (...)

Sundhedsområdet fylder meget i det fælles ministerium, faktisk vil jeg anslå, at det fylder lidt mere i min arbejdsdag end indenrigssagerne. Bl.a. fordi sundhed har så stor pressebevågenhed.

Kåre Geil
Ledende ministersekretær for indenrigs- og sundhedsministeren
Han er det menneske, der kender sundhedsministerens arbejdsdag allerbedst. Han er det menneske, sundhedssektoren står i kø hos for at få et møde med Lars Løkke Rasmussen. Selv er han den embedsmand, der tilbringer mest tid sammen med ministeren, departementschefen indberegnet. Han er et menneske, der har det bedst med at være anonym i offentligheden. I dag giver han sit første interview.

Navnet er Kåre Geil. Titlen er ledende ministersekretær. Alderen er 40 - han rundede årtiet i går 2. april - og uddannelsen Statskundskab. Vi satte os for at møde manden, der med egne ord "sikrer, at ministeren er på rette sted i rette tid med de rette papirer." Bindeleddet mellem ministeren og ministeriet.

Vi befinder os i Indenrigs- og Sundhedsministeriet i den gamle centraladministration i Slotholmsgade 10. Naturligvis har ministeriet fået et venteværelse, hvor man venter nogle minutter - som på lægen. Så kommer vi ind i et mødeværelse, hvor møbel-træsorterne er i orden, men hvor klokken viser vintertid, og kalenderen er nogle dage bagud.

Er ministeren god til at passe kalenderen eller skrider den mere, end du har været vant til med hans forgængere?

Altinget logoSundhed
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget sundhed kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00