Magnus Heunicke ansætter ny departementschef

JOBNYT: Svend Særkjær udnævnes til ny departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet.

Om en lille uge bytter Svend Særkjær stillingen som regionsdirektør i Region Hovedstaden ud med jobbet som departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet.

I forbindelse med valget af Svend Særkjær siger Sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke (S) ifølge en pressemeddelelse, at Svend Særkjær har en unik kombination af tung erfaring fra centraladministrationen og regionerne og har et langt og indgående kendskab til sundhedsvæsenet.

”Svend er kendt som en dygtig og strategisk topchef med blik for nytænkning og en stor faglig integritet. Jeg er derfor overbevist om, at Svend er den rette til jobbet som departementschef i Sundheds- og Ældreministeriet og for ministeriets otte fagligt stærke styrelser. Jeg glæder mig meget til samarbejdet.”

Svend Særkjær har solid erfaring indenfor det sundhedsmæssige område. Han har blandt andet været afdelingschef i Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse fra 2011-2015, hvorefter han blev regionsdirektør for Region Nordjylland. Siden 2019 har han stået i spidsen for Region Hovedstaden.

Jagten på en ny departementschef gik ind i efteråret, da Per Okkels meldte ud, at han ønskede at gå på pension. Efter ni år på posten takker han af 15. januar.

Ifølge en aktindsigt havde fire personer søgt jobbet, som Svend Særkjær nu er valgt til at varetage. Han forventes at tiltræde 11. januar 2021.

Forrige artikel Det skete i juleferien på sundhedsområdet Det skete i juleferien på sundhedsområdet Næste artikel Se corona-pressemødet: Se corona-pressemødet: "Bliv derhjemme"